Menu Sluiten

GameHRs

GameHRs staat voor gezellige spelavonden waarin je zelf ervaart hoe je educatieve spelen in jouw organisatie kan inzetten.

Het aantal professionele toepassingen van informatieve spelen neemt voortdurend toe.
Spelen kunnen ingezet worden om structurele veranderingen te begeleiden, om te informeren en te sensibiliseren. Ze zijn een uitstekende vorm om tot kennisoverdracht en gedragsverandering te komen.

Elk kwartaal brengt HR Booster daarom organisaties samen om in een rustige omgeving en ongedwongen sfeer een spel te spelen en te ervaren wat het teweeg brengt. Na afloop worden de spelervaringen besproken en bepaal je hoe je het spel in de eigen organisatie kan inzetten.

Geloof je in de kracht van spelend leren? Ben je op zoek naar nieuwe leervormen om in het bedrijfsleven in te zetten? Schrijf je dan in voor GameHRs.

Het identiteitsspel

Als je weet wie je bent, weet je beter wat bij je past. Zo werkt dat bij mensen, maar zeker ook bij bedrijven. Dan maak je namelijk veel betere keuzes op het gebied van personeel, klanten, kantooromgeving, huisstijl, et cetera. Bovendien ben je door je authentieke uitstraling en profilering veel aantrekkelijker voor je klanten en weten ze je beter te vinden.

Met dit IDentiteitsspel® stel je de identiteit van jouw organisatie, bedrijf, instelling of vereniging vast. Je geeft het weer als een mens. Is het een vrouw of een man? Jong. Oud. Behoudend of hip? Met de meer dan 200 kaarten benoem je sekse, uiterlijk, achtergronden, karakter en gedachtegoed van deze persoon.

Het waarden- en Normenspel

Het waarden- en normenspel brengt je in gesprek over wat voor jou als persoon of voor de organisatie richtinggevend is voor het handelen. Het gaat in op de terreinen waarop deze waarden tot uitdrukking komen en het gewenste en ongewenst gedrag binnen de organisatie of teams.

Aan de hand van 140 kleurrijke kaarten worden spelers zich bewust van de eigen waarden en normen en bespreken ze de organisatiewaarden en groepsnormen. Het spel kan ook ingezet worden in loopbaanplanning en coaching.

Het Teamspel

 

 

 

Ooit aan je collega’s gevraagd wat ze als hoofddoel van jullie samenwerking zien? Opgeschreven wat je Superman zou laten doen als hij jouw team zou komen versterken? Of bedacht voor welke belangrijke prijs je jouw team zou nomineren? Vast niet.

Het Teamspel biedt een uitstekend concept voor het verbeteren van samenwerking in teams in organisaties. Centrale vragen zijn daarbij:

  • Wat is de missie van uw team?
  • Wat zijn de ambities van de teamleden en hoe passen die in het gezamenlijke doel van het team?
  • Wat zijn de onderlinge rolverwachtingen tussen de teamleden?
  • Wat zijn de procedures en werkafspraken die u maakt om uw doelen te bereiken

Het grote kernkwaliteitenspel

 

 

 

Het grote kernkwaliteitenspel is gebaseerd op het door Daniel Ofman geïntroduceerde kernkwadrant. Het inzicht dat het kernkwadrant oplevert, geeft zelfvertrouwen. Het maakt je meer bewust van je kernkwaliteiten, je eigen-aardigheden en je uitdagingen. Door een combinatie van 3 dobbelstenen, 40 beschrijvingen van dagelijkse situaties, 218 gevarieerde opdrachten, 80 levensmotto’s, 80 kwaliteiten of uitdagingen en 80 valkuilen of allergieën, ontstaat een spel waarbij diepgang en humor elkaar afwisselen. Hierbij is het verhaal achter de uitgevoerde opdracht belangrijker dan de uitvoering zelf. Het gaat niet over goed of slecht, maar over oorspronkelijkheid, spontaniteit, vertrouwen en contact.